Isnin, Mei 04, 2009

JIWA BATU

PELBAGAI KEMUDAHAN DAN UTILITI YANG DISEDIAKAN OLEH KERAJAAN KEPADA RAKYAT.TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB INI DIBERIKAN KEPADA RAKYAT SUPAYA RAKYAT DAPAT MENIKMATI ARUS PEMBANGUNAN NEGARA SAMARATA DAN ADIL.UNTUK HENDAK MEMENUHI SETIAP KEHENDAK RAKYAT SERATUS PERATUS ADALAH TIDAK MUNGKIN DAPAT DIBERIKAN.
NAMUN BEGITU UJUD SATU GOLONGAN YANG SENTIASA MENCARI KESALAHAN DAN KESILAPAN KERAJAAN.MASYARAKAT INI BOLEH DI GELAR JIWA BATU ATAU "KERAS PEDAL".IANYA MENENTANG KERAJAAN SECARA DIAM - DIAM DAN BUKAN ATAS PAGAR.MASYARAKAT JIWA BATU INI JUGA MENDAPAT SEGALA KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN OLEH KERAJAAN SEPERTI MENDAPAT PENDIDIKAN DI SEKOLAH RENDAH ATAU MENENGAH,PELUANG BELAJAR DI IPTA,MENDAPAT PEKERJAAN DI SEKTOR AWAM, RAWATAN DI HOSPITAL DAN LAIN-LAIN LAGI TETAPI OLEH KERANA SUDAH SELESA DENGAN KEHIDUPAN SEKARANG, GOLONGAN INI MENCARI MANA KESALAHAN KERAJAAN DAN TIDAK BERSYUKUR.
SEPATUTNYA MASYARAKAT JIWA BATU DILAHIRKAN DLAM NEGARA YANG BERMASALAH SEPERTI DI UTARA SRI LANKA, SELATAN THAILAND, MEXICO(SELSEMA BABI)BUKANNYA DI BUMI BERTUAH INI MALAYSIA.

1 ulasan:

  1. saya setuju dengan kata-kata tuan.. mcm ibubapa yg dah beri kita banyak kesenangan dan bantu kita membesar dan akhirnya kita derhaka walaupun dalam diam ianya tetap salah dan berdosa..

    BalasPadam