Selasa, September 08, 2009

JIWA RAKYAT

SALAH SATU KRITERIA PENTING UNTUK MENJADI WAKIL RAKYAT ADALAH MEMPUNYAI JIWA DAN SANUBARI YANG MUTLAK KEPADA RAKYAT. INI MERUPAKAN CIRI PENTING PADA MANUSIA YANG BERCITA-CITA UNTUK MENJADI WAKIL RAKYAT.JUSTERU DARIPADA ITU SETIAP INSAN BERNAMA WAKIL RAKYAT ATAU YB MESTILAH MENGENALPASTI APA MASALAH RAKYAT, KESUSAHAN RAKYAT DAN KEMAHUAN RAKAYAT DAN JANGAN ADA SECALIT DALAM HATI UNTUK MENIPU RAKYAT.
DALAM SETIAP PILIHANRAYA UMUM ATAUPUN KECIL, CALON YANG AKAN DIPILIH MESTILAH BERJIWA RAKYAT.KERANA DALAM DEMORAKSI DARI RAKYAT KEPADA RAKYAT UNTUK RAKYAT. SEMUA WAKIL RAKYAT PERLU BELAJAR MENGENAI SAINS POLITIK DAN APA ITU POLITIK SUPAYA SETIAP AKTIVITI YANG DIJALANKAN MEMENUHI INSPRASI RAKYAT.
JADI UNTUK PILIHANRAYA KECIL N31 BAGAN PINANG, CALON YANG DIPILIH MESTILAH DISOKONG DAN DIKENALI OLEH SEMUA LAPISAN AKARUMBI DI BAGAN PINANG.CALON YANG MEMAHAMI HASRAT RAKYAT DAN MUDAH AJAK BERUNDING SERTA SENANG DIDEKATI.OLEH ITU PIHAK PUSAT IAITU BARISAN TERTINGGI PARTI DAN BADAN PERHUBUNGAN UMNO NEGERI SEMBILAN MESTILAH MEMBUAT PENILAIAN YANG SEWAJARNYA SUPAYA (N31)BAGAN PINANG TIDAK JATUH KETANGAN PEMBANGKANG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan