Selasa, April 06, 2010

JIWA MURAH

SEMPENA PRK P94 ISU YANG HANGAT ADALAH BERKENAAN MEMBELI JIWA. ISU INI AKAN HANGAT DIPERDEBATKAN KERANA AWAL-AWAL LAGI JIWA PENDUDUK HULU SELANGOR TELAH DIBELI. ANGGAPAN PEMBANGKANG PROJEK-PROJEK YANG DIBUAT OLEH KERAJAAN TERHADAP RAKYAT HULU SELANGOR SEBELUM PRK ADALAH UNTUK MEMBELI JIWA RAKYAT.BEGITU MUDAH DAN MURAH JIWA RAKYAT DIBELI. EGONISNYA SEMUA JIWA RAKYAT SUDAH PUN DIBELI OLEH KERAJAAN SEJAK 60 TAHUN DULU. CUMA PADA MASA ITU HARGANYA MURAH KERANA BARU MERDEKA TETAPI HARGANYA MENINGKAT KERANA BUMI BERTUAH INI TELAH PESAT MEMBANGUN JADI HARGA JIWA MENJADI MAHAL.
BETAPA BODOHNYA JIKA MENGATAKAN KERAJAAN MEMBELI JIWA KERANA SUDAH MENJADI LUMRAH KERAJAAN UNTUK RAKYAT DAN RAKYAT UNTUK KERAJAAN.JIWA BUKANNYA BARANG DANGANGAN YANG DIUKUR MELALUI PROJEK PEMBANGUNAN TETAPI MELALUI KHIDMAT DAN JASA YANG DITUNJUKKAN OLEH PEMIMPIN DALAMANA MENJAGA KEBAJIKAN RAKYAT.WAKIL RAKYAT YANG BAIK AKAN SENTIASA BERADA DI JIWA RAKYAT.RAKYAT BUKANNYA BODOH UNTUK MENJUAL JIWA MEREKA KEPADA SESIAPA SAJE.
JIWA SATU BENDA YANG KOMPLEKS DAN IANYA UJUD TANPA KITA SEDARI. JADI JAGALAH JIWA DENGAN BAIK SUPAYA IANYA TIDAK DIMAINKAN DAN DIPERJUDIKAN UNTUK KEMENANGAN DALAM PRK P94 NANTI.JIWA PERLU DIKAWAL DAN DIBAJAI DENGAN UNSUR-UNSUR YANG BAIK.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan