Isnin, Januari 25, 2010

JIWA BARU

SUDAH LAMA KAWE TIDAK AKTIF DALAM BLOG INI, LUMRAH ALAM YANG MEMBUATKAN KAWE LALAI MUNGKIN JUGA KAWE TIDAK SUKA BERMAIN INTERNET.NAMUN KAWE GAGAHI JUGA SEMPENA AZAM BARU TAHUN 2010 INI KAWE AKAN SENTIASA MELUAHKAN APA YANG ADA DALAM HATI INI.
KAWE HARAP SEMUA RAKYAT MALAYSIA DIMANA SAJE SAMADA DIBANDAR,KAMPUNG,FELDA DAN TAMAN SUPAYA MENANAM AZAM BARU DAN CUBA SEDAYA UPAYA UNTUK MELAKSANAKAN AZAM SUPAYA IANYA MENJADI TERAS DAN DORONGAN UNTUK LEBIH MAJU LADI BAIK DARI SEGI KERJAYA MAHUPUN DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN.
KAWE PADA TAHUN INI BERAZAM UNTUK LEBIH TEKUN BEKERJA DAN BERUSAHA UNTUK MENDAMPINGI RAKYAT SERAMAI MUNGKIN.INI KERANA TUGAS KAWE SEBAGAI PENYEBAR MAKLUMAT DAN PENGGUBAH MINDA RAKYAT DAPAT DILAKSANAKAN SEBAIK MUNGKIN.KAWE DAPATI AKHIR-AKHIR INI SOKONGAN RAKYAT KEPADA KERAJAAN SEMAKIN KURANG DAN MEROSOT, KAWE TAK TAHU BAKPA RAKYAT SEMAKIN JEMU DENGAN KERAJAAN.
SETELAH 53 TAHUN MERDEKA DAN RAKYAT BERTAMBAH 27 JUTA OARANG, KERAJAAN SEMAKIN DILUPAKAN DAN JASA-JASA KERAJAAN SUDAH TIDAK LAGI DIHIRAUKAN.INI ADALAH KERANA RAKYAT SUDAH SELESA DENGAN APA YANG DIMILIKI DAN ANAK-ANAK SUDAH BERJAYA DALAM BIDANG KERJAYA MAKA MEREKA LUPA APA YANG TELAH DIBUAT OLEH KERAJAAN KHUSUSNYA BARISAN NASIONAL.
JADI SEMPENA TAHUN BARU INI DIHARAPKAN SEMUA RAKYAT MALAYSIA KENANG SEJENAK PEMBANGUNAN YANG TELAH DICAPAI OLEH NEGARA KITA DALAM USAHA UNTUK MEMAKMURKAN RAKYAT SUPAYA RAKYAT DAPAT HIDUP SENANG DAN HARMONI SEPERTI SEKARANG

DARI MANA HENDAK KE MANA,
TINGGI RUMPUT DARI PADI,
SUDAH LAMA NEGARA DI BINA
RAKYAT SUDAH MULA MENBENCI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan