Selasa, Oktober 27, 2009

JIWA RAJA

KAWE RASA BERTUAH PADA TAHUN INI IAITU TAHUN KETIGA KAWE BERADA DI N 9. INI KERANA KAWE DITUGAS UNTUK KAWALAN MEDIA UNTUK ISTIADAT PERTABALAN DYMM YANG DIPERTUAN BESAR NEGERI SEMBILAN.TUGAS INI BARU BAGI KAWE KERANA SELAMA INI KAWE HANYA TERDEDAH DENGAN TUGAS-TUGAS DI DAERAH. TUGAS INI MENGAJAR KAWE ERTI KESABARAN MENGHADAPI KERENAH JURUGAMBAR,MENDIDIK KAWE ERTI PENANTIAN DALAM SATU-SATU MAJLIS RAJA,MEMBENTUK KAWE MENJADI PAK PACAK YANG SETIA DENGAN PERATURAN MAJLIS SEHINGGA TAMAT.
KAWE PUN TAK TAHU FUNGSI SEBENAR BAHAGIAN MEDIA DI IPN, KALU SETAKAT UNTUK ATAR NOTE TO EDITOR SAJA IANYA TIDAK MELIPUTI KESELURUHAN FUNGSI MEDIA ITU SENDIRI.JURUFOTO ADALAH ORANG YANG ISTIMEWA YANG MEMPUNYAI DAYA KREATIF YG TINGGI DAN HANYA SEGELINTIR YANG MEMPUNYAI SIFAT INI.
ISTIADAT PERTABALAN INI HANYA BERLAKU SEKURANG-KURANG 40 TAHUN SEKALI.TAHUN 2009 ADALAH TAHUN BERSEJARAH BAGI RAKYAT N9 KERANA ISTIADAT PERTABALAN INI. KAWE RASA RAKYAT N9 BERTUAH KERANA MEMPUNYAI SISTEM DIRAJA YANG UNIK.SEKIAN SAJA BUAT KALI INI SEMOGA BERJUMPA PADA LAIN JIWA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan